Već 50 dana u pancericama: Skijaški klub Naš Tim spreman za predstojeće utrke

Poznati po odličnim rezultatima svojih takmičara, kako na domaćim tako i na međunarodnim utrkama, Skijaški klub Naš Tim se i za narednu sezonu priprema „punom parom“.

Prilagodivši se novonastaloj situaciji, treninge i pripreme za predstojeću sezonu nisu prekidali ni kada je pandemija sve zaustavila.  Počevši kondicione pripreme koristeći se principom online treninga, svoj rad su, sa popuštanjem mjera o zabrani kretanja, nastavili na Bjelašnici, a potom i na obalama Jadrana. 

Biciklizam, trčanje, plivanje, surfanje samo su dio aktivnosti i zabave koji su obilježili ljetne pripreme mališana skijaškog kluba Naš Tim. U drugoj polovini septembra već su „uskočili“ u pancerice i započeli treninge na snijegu.

  • Skijaški klub Naš Tim uspio je odraditi preko 50 dana priprema na snijegu na skijalištima u Austriji i Italiji te spremno dočekuje početak takmičarske skijaške sezone u Bosni i Hercegovini –   ispričali su za ski.ba iz Našeg Tima i pojasnili da
  • su pripreme na snijegu započeli 16. septembra na Hintertuxu.

Posebno su ponosni što su imali priliku svoje mališane obradovati treninzima sa Ivicom Kostelićem.

  • U oktobru smo sproveli trening kamp sa Ivicom Kostelićem također u Austriji, dok ovih dana uživaju i vrijedno treniraju u Soldi u Italiji gdje su uslovi za treninge savršeni – naveli su iz skijaškog kluba Naš Tim.

Poznati i po utrci BORN2SKI, ovaj vrijedni skijaški tim u korak prati EU i svjetske standarde treninga i skijanja, pa samim tim pomjera granice skijanja i u našoj zemlji.

  • Nove okolnosti su zahtijevale dosta agilnosti, ali su i rezultirale upoznavanjem novih trening poligona poput glečera Val Senales i Solda u Italiji. „Pandemija jeste nametnula nove okolnosti i protokole, ali je i pokazala da ništa ne smije zaustaviti sport i pripreme takmičara. Iako su sva skijališta zatvorena za rekreativno skijanje, jako nas je pozitivno iznenadila činjenica da je u svim skijaškim državama ostala otvorena nekolicina ski poligona za takmičare. To je pokazatelj opredjeljenja ka razvoju skijaškog sporta. Uprkos zabrani putovanja, granice su ostale otvorene za sportiste i u mlađim kategorijama čime se izričito potiče razvoj mladih generacija takmičara. Želja nam je ovakav stav prenijeti i na naše planine – istaknuo je Jasmin Mehić, predstavnik Skijaškog kluba Naš Tim.