Još jedan magnet za turiste: U planu izgradnja “Outdoor centra- Skakavac”

Sarajevo bi u skoroj budućnosti moglo dobiti još jedan sportsko-rekreativni centar i to na lokaciji koja svojom atraktivnošću već sada plijeni pažnju javnosti. U planu je izgradnja outdoor sportskih sadržaja na Skakavcu, koji bi ovu destinaciju mogli učiniti magnetom kako za domaće, tako i za inostrane posjetitelje.

U namjeri da obogate turističku ponudu Sarajeva, izgradnju Centra su dogovorile delegacije Turističke zajednice KS i planinarskog društva Skakavac Sarajevo.

  • Planirano je da Centar osim outdoor sportskih sadržaja kao što su: brdski biciklizam, planinarenje, sportsko penjanje, zip line i mnogi drugi, svojim posjetiteljima ponudi i mogućnost smještaja i odmora u netaknutoj prirodi – naveli su iz Turističke zajednice KS i dodali da je Sarajevo jedan od rijetkih gradova u svijetu koji osim razgledanja bogatih kulturnih i historijskih znamenitosti pruža idealne uslove i za aktivan odmor u prirodnim ljepotama.

Turističko-sportsko-edukativni centar za aktivnosti na otvorenom – “Outdoor centar- Skakavac” bi se trebao graditi na granici sa spomenikom prirode Skakavac, te svojim gostima ponuditi nesvakidašnji doživljaj u netaknutoj prirodi.