Skijama u Novu godinu: Staza Poljice, 31. 12. 2020. godine od 22:00h do 02:00h

Nove sniježne padavine dodatno su popravile stanje staza na Jahorini. Kontaktirali smo Olimpijski centar Jahorinu i saznali da trenutno ima 25 cm utabanog snijega na stazama i da je počelo i noćno skijanje na šestosjedu Poljice.

  • U  toku je naš drugi opening od 10.-13.12., uz popust od 50% na ski karte koje se kupe i iskoriste u okviru ovog termina. Ukoliko kupite trodnevni ski pas sa popustom, cijena ski dana iznosi 20KM – naveli su za ski.ba iz OC Jahorina i odali da je u pogonu šestosjed Poljice, lift sidro Poljice i poligon Poljice, te da se intenzivno radi na osposobljavanju dodatnih ski staza.

Radno vrijeme skijališta je od 9:00h do 16:00h za dnevno i od 18:00h do 21:00h za noćno skijanje.

Kako su nam pojasnili, Jahorina i ovog vikenda ima zanimljivu ponudu kako za odrasle, tako i za djecu.

  • Ove sezone pobrinuli smo se da skijaši uživaju na najbolje pripremljenim stazama,  koje su prekrivene novim snježnjim pokrivačem. Prioritet nam je bezbjednost skijaša i u skladu sa tim smo pripremili niz strogih mjera za smanjenje širenja virusa korona, i skijanje na Jahorini je u potpunosti bezbijedno – istaknuli su i  dodali kako nisu zaboravili napraviti poseban ugođaj za najmlađe posjetitelje kojima  su ove godine pripremili i poni ranč, smješten na platou Poljice, sa dva umiljata ponija Jablanom i Bebom. Pored navedenog tu je i dječiji ski vrtić,  kao i atrakcija  u vožnji dječijih motornih sanki koje su dostupne za vrijeme noćnog skijanje od 18:00 do 21:00.

Jahorina je pripremila ugodan boravak i za one kojima skijanje nije prioritet. Ljubiteljima šetnje su omogučili panoramsku vožnju šestosjedom Poljice koja vodi gotovo do samog vrha gdje se nalazi Olimpijski bar.

  • Olimpijski bar je ove sezone otvorio vrata gostima u proširenom kapacitetu i pruža mogućnost bezkontaktnog naručivanja hrane i pića, ubrzanu i pojednostavljenu uslugu. Za sve ljubitelje gastronomskog užitka pripremljeno je više od 70 novih specijaliteta – naveli su naši sagovornici i pozvali šetače da uživaju  i u šetnji osvjetljenom planinskom stazom koja vodi do samog vrha.

Kako je ova godina po svemu specifična za sve nas, tako su odlučili da je na poseban način i isprate.

  • Koncerte, zabavu i druženje ostavljamo za neka bolja vremena, ove sezone smo se bazirali na skijanje, ski staze i uživanje na čistom planinskom vazduhu. U skladu sa tim organizijemo i doček nove 2021. godine, na skijama – pohvalili su se iz Olimpijskog centra Jahorina i pozvali sve skijaše da 31. decembra od 22:00h do 02:00h iza ponoći, uz idiličnu planinsku i prazničnu atmosferu na stazi Poljice uskijaju u 2021. godinu.

Stanje na Jahorini uživo možete pratiti OVDJE