Radosna vijest sa Bjelašnice: Početak sezone starta sutra (12.12. 2020.) kako smo i najavili

Screenshot ski.ba
Za sve posjetioce Ski centra Bjelašnica-Igman 12.12.2020. godine ZOI’84 Olimpijski Centar Sarajevo poklanja besplatno korištenje vertikalnog transporta od 9:00h do 16:00h.
  • Pored gornjeg dijela kolijevke skijaši će sutra moći uživati na S dijelu Olimpijski spust staze, lift heliodrom će biti u funkciji – navedeno je u saopćenju ZOI 84.

Svi ostali posjetioci mogu uživati u panoramskom razgledanju Bjelašnice na šestosjednoj žičari, gastro ugostiteljskoj ponudi, sankalištu i čistom zraku, dok će poznata maskota Vučko imati zadatak da zabavi najmlađe posjetitelje.

Ove godine vraćamo olimpijski sjaj na Ski centar Bjelašnica-Igman! Nažalost zbog efekta pandemije u subotu 12.12.2020. godine neće biti upriličen program otvaranja zimske sezone, kako smo na to navikli ranijih godina, ali zabave neće nedostajati.

  • Prema informacijama s kojim raspolažemo, Centrotrans i Gras će obezbjediti prijevoz do Bjelašnice prema redu vožnje i rasporedu stajališta koji su objavili na svojim društvenim mrežama – naglasili su iz ZOI’84 i pozvali sve ljubitelje zimskih radosti da se zabave i uživaju na čistom zraku i lijepom ambijentu.  

Prema navodima ZOI’84 u saradnji sa Gorskom Službom spašavanja stanica Sarajevo posebna pažnja se obratila na sigurnost korisnika usluga, te Vas na terenu očekuje ekipa spasilaca GSS i 5 (pet) COVID redara KJP ZOI 84 OCS doo Sarajevo koji se brinu za Vaš lagodan boravak na skijalištu. Po istom osnovu sa FUC, FUP i GSS zaključen je Zajednički operativni plan združenog djelovanja, koji ima za cilj prvenstveno sigurnost korisnika usluga.

Stanje na Bjelašnici uživi možete pratiti OVDJE

.