Inicijativa za Bjelašnicu i Igman gazi krupnim koracima

Nakon mnogo pozitivnih aktivnosti provedenih od strane volontera “Incijative za Bjelašnicu i Igman”, danas je na programu bio službeni obilazak staza na Bjelašnici te obavljen finalni dogovor vezano za veliku akciju čišćenja i uklanjanja kamenja sa staza.

Danas su predstavnici “Inicijative za Bjelašnicu i Igman” skupa sa predstavnikom ZOI’84 (Ramiz Elezović, šef staza op.a.) izvršili obilazak staza na Bjelašnici.
Definisani su određeni prioriteti koje bi realno trebalo uraditi do početka iduće ski sezone, prije svega dovođenje instalacija za vještacko osnježenje u gornjem dijelu staze “Kolijevka”, zatvaranje oplatom postrojenja šesterosjeda kako bi se zaštitio od vremenskih neprilika, te proširenje tehničkog puta.

Takodje, u zajedničkoj organizaciji sa ZOI’84 zakazana je akcija uklanjanja kotrljajućeg kamenja sa staze dana 23.06.2019 godine sa početkom u 10,00 sati. Pozivaju se svi skijaši i ljubitelji Bjelašnice da bar i simboličnim uklanjanjem kamenja sa staze daju svoj doprinos za ljepšu i bolju Bjelašnicu.

Vidimo se na Bjelašnici 23.06. u 10 sati!

Stanje na Bjelašnici uživo možete pratiti OVDJE