Na Bjelašnici zvanično otvorena zimska turistička sezona

Foto: Ilustracija

Zimska turistička sezona 2016/2017. danas je zvanično otvorena na Bjelašnici (Babin Do).

“Vrijeme na Ski-centru je idealno i veliki broj ljubitelja alpskih disciplina uživa na skijaškim stazama, a u funkciji je i BX lift. Tako je u dnevnom, kao i večeras u noćnom terminu skijanja od 18.30 do 21 sat, a nakon toga je party koji će, siguran sam, biti istinski spektakl uz nastup jedne od najvećih i najboljih muzičkih grupa SARS”, kazao je koordinator marketing službe u KJKP ZOI’84 Suad Jusić.

Na otvaranju zimske turističke sezone brojnim posjetiocima, među ostalim, obratili su se predstavnici Vlade KS-a.

“Ovo je najbolje otvorenje zimske turističke ski-sezone u posljednje vrijeme kada je riječ o ZOI-u i siguran sam da će se ova tradicija nastaviti. Osim muzičkog programa bit će upriličeni različiti sadržaji, tako da će svi moći pronaći nešto za sebe”, dodao je Jusić.

Uprava KJKP ZOI ’84 OCS, kako je poznato, pokrenula je niz projekata na olimpijskim planinama radi proširenja i modernizacije postojećih kapaciteta, što se odnosi na postavku šesterosjedne žičare, kao i povećanje kapaciteta vještačkog osnježavanja. Ove sezone očekuju veću posjećenost, prvenstveno djece i omladine, kao i veći broj takmičenja.

Jusić je podsjetio da je program počeo sinoć u Babinom Dolu na Bjelašnici uz nastup najvećih imena regiona kada je riječ o DJ-evima, te dodao da je na Ski- centru bilo oko 1.500 posjetilaca do ranih jutarnjih sati.

OSTAVI KOMENTAR