Otvorenje sezone: Svi ljubitelji skijanja pozvani su sutra na Bjelašnicu

Foto: Ilustracija

Vrijeme na Olimpijskim planinama, Bjelašnici i Igmanu je sunčano, a danas je u Babinom dolu na Bjelašnici u funkciji BX lift.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu u Babinom dolu na Bjelašnici temperatura je -3°C. Na Malom polju i Velikom polju na Igmanu temperatura je također -3°C.

Sinoćna posjećenost na noćnom skijanju je bila zadovoljavajuća, te iz ZOI-ja podsjećaju skijaše kako je noćno skijanje na Bjelašnici omogućeno srijedom, četvrtkom, petkom i subotom u periodu od 18:30 do 21:00 sat.

Karta za noćno skijanje nije uključena u sezonsku kartu, te kupovina iste iznosi 20 KM.

Staza za skijanje je uređena, i zahvaljujući nižim temperaturama bit će održavana, te spremna za skijanje.

Iz preduzeća ZOI’84 pozivaju sve građane, i ljubitelje skijanja da sutra dođu na zvanično otvorenje Zimske Turističke Sezone 2016./2017. – ŠANKANJU, u 11:00 sati te uživaju u zabavama koje su im priredili u Sol Azur Areni, koja će biti smještena na parking prostoru KJP ZOI’84 OCS.

Zabavni događaji u Sol Azur Areni počinju već danas u 21:00 sat, dok je vrhunac zabave planiran za vrhunskog umjetnika DJ-a Jamesa Zabielu, u pomoć.

“Još jednom, pozivamo sve ljubitelje skijanja, i građane da dođu na svjež zrak, da posjete Bjelašnicu te svojim prisustvom, uveličaju otvorenje Sezone 2016./2017”, saopćeno je iz ZOI’84.

Stanje UŽIVO pratite OVDJE

1 KOMENTAR

  1. 20KM za 2.5h je preskupo. Plus parking. Na R.planini je 15KM i ne naplacuju parking. Tamo je staza “popeglana” i bez leda. Servisi su besprijekorni. Razmislite o ovome. Dosadasnjim javaslukom gubite goste na Bjelasnici.

OSTAVI KOMENTAR