Odlazi Tina Maze!

Proslavljena slovenska skijašica, olimpijska pobjednica i osvajačica velikog Kristalnog globusa, tridesettrogodišnja Tina Maze odlučila je završiti svoju bogatu skijašku karijeru.

Na press konferenciji pred početak nove sezone Svjetskog skijaškog kupa, sjajna slovenska skijašica Tina Maze objavila je kako će završiti svoju bogatu skijašku karijeru. Podsjetimo kako se Tina već prošle sezone nije takmičila, jer joj je bio prijeko potreban odmor od profesionalnog skijanja. Umjesto toga bila je dio Eurosport tima, te je u ulozi sportske komentatorice pratila sezonu Svjetskog skijaškog kupa.

U svojoj bogatoj skijaškoj karijeri 81 puta je bila na pobjedničkom postolju, dok je od toga na najvišu stepenicu kročila 26 puta. U sezoni 2012./2013. osvojila je veliki Kristalni globus s maksimalnih 2414 bodova. Iste sezone osvojila je i mali Kristalni globus u disciplinama veleslaloma, superveleslaloma i kombinacije. Tina Maze aktualna je olimpijska pobjednica u disciplinama spusta i veleslaloma. Navedene je uspjehe ostvarila 2014. godine na Zimskim olimpijskim igrama u ruskom Sočiju. Samo godinu poslije postala je (još uvijek aktualna) pobjednica Svjetskog skijaškog prvenstva u spustu i kombinaciji.

Završetkom njene karijere Svjetsko skijanje će zasigurno ostati bez jedne od najvećih skijašica svih vremena. Svoju zadnju profesionalnu utrku Tina će odskijati na mjestu gdje je i počela svoju profesionalnu skijašku karijeru; u Mariboru na utrci veleslaloma koja je na rasporedu 07.01.2017. godine. S nestrpljenjem očekujemo navedenu utrku kako bi dostojno pozdravili jednu od najvećih skijašica svih vremena.

OSTAVI KOMENTAR