Aksel Lund Svindal još nije spreman

Iako smo u najavi sezone naveli kako će se višestruki pobjednik Svjetskog skijaškog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal započeti sezonu, jučer je svojom objavom na Facebook profilu to demantirao.

Aksel Lund Svindal, legenda norveškog i svjetskog skijanja, jučer je na svom Facebook profilu objavio kako još nije u potpunosti spreman za novu sezonu Svjetskog skijaškog kupa te kako se zasigurno neće takmičiti do utrka u kanadskom Lake Louiseu: “Ove sedmice započinje Svjetski skijaški kup u Söldenu, ali ja se neću takmičiti. To nikad nije bio niti realni cilj. Već nakon same operacije u januaru, znao sam kako je to pomalo nerealan cilj. Nekako sam uvijek znao kako je puno realnije da novu sezonu Svjetskog skijaškog kupa započnem utrkama brzih disciplina u Lake Louiseu. To je i dalje realan cilj.”

Aksel se dotakao i svojih priprema te napretka u posljednjim mjesecima: “Moram priznati kako je napredak u posljednjih nekoliko mjeseci sporiji od očekivanja. Napredak više prati doktorske prognoze, no ja sam se uvijek nadao kako ću nadmašiti njihove procjene. Jačajući svoje psihičko stanje napredovao sam brže od očekivanja, a ni moja fizička forma me ne sprječava u vraćanju na staze. Koljeno mi još ne dozvoljava povratak. Vrlo je teško skijati s koljenom u tom stanju. No pokušati ću iz svega izvući samo pozitivne stvari. Jednostavno koljeno treba još malo vremena. Iako sam proveo četiri sjajne sedmice na pripremama s reprezentacijom u Čileu, nikada nisam skijao maksimalno i pod uvjetima kakvi me očekuju na takmičenjima. Zima stiže, a ja još nisam spreman!”

Iskreno se nadamo kako će se Aksel priključiti utrkama Svjetskog skijaškog kupa u Lake Louisu te opravdati ulogu jednog od glavnog favorita za osvajanje velikog Kristalnog globusa.

OSTAVI KOMENTAR