Sutra počinje 2. Telemach Children Speed Camp, Bjelašnica 2022

Velika skijaška imena na Bjelašnici

“TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP“ je otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu takmičare i ujedno seminar za trenere alpskog skijanja, sa akcentom na edukaciji iz oblasti brzih disciplina (SPUST/SUPER G) sa fokusom na tehničko-taktičke elemente specifične za brze discipline.

Koncept kampa je da omogući da se najbolji sadašnji i bivši takmičari spustaši (olimpijci) I treneri kroz edukativno – praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša.

Naša misija je da kroz ovakav vid kampa osnažimo mlade skijaše da pristupe svojoj karijeri sa strašću šampiona, istinskom radoznalošću i izuzetnom upornošću, kroz koju su, ostvarivši vrhunske rezultate prošli njihovi predavači i demonstratori, kazali su organizatori kampa.

Ovim konceptom ostvarujemo san mladih sportista da uče od svojih uzora – legendi, koje su nekad činili njihove snove, a sada su tu pored njih.

Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzeli su vrhunski alpski skijaši, u ulozi promotora i edukatora, a to su: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske , bosanskohercegovački olimpijci, Edin Terzić, Rejmon Horo kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, medju kojima su: Prof. Stojan Puhalj i Pavel Grašič.

Važno je napomenuti da je ovaj događaj od posebnog značaja za razvoj dječijeg alpskog skijanja, kako u BiH, tako i u regiji. Naš Speed Camp podržan je od FIS Development programa i uvršten je u kalendar Skijaskog saveza Bosne i Hercegovine, kazali su organizatori kampa, SK Olimpic.

Pogledajte program: