Otvoreno prvenstvo SKIIKS – Vidimo se u subotu!

Sezona skijanja uveliko je počela, a za ljubitelje takmičenja, nižu se i trke, kako za djecu, čiji se uspjesi bilježe bodovima u Kupu BiH, tako i za odrasle, koji svojim učešćem nastoje podržati sport koji vole.  

I ove godine, Skijaški klub  “SKIIKS” ponosno najavljuje svoju trku — Otvoreno prvenstvo SKIIKS  za kategorije U8,U10, U12, U14 i U16. 

U večernjim satima nastavljamo sa druženjem na SKIIKS VIP revijalnoj trci za prijatelje kluba i goste koji će kroz druženje i skijanje promovirati sport, olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu i grad Sarajevo sa svim svojim mnogobrojnim potencijalima.

Događaj je zakazan za 12.02.2022. na Bjelašnici ujutro od 09:00 do večeri .

Čitava organizacija događaja bit će prilagođena epidemiološkoj situaciji i u skladu za odlukama kriznog štaba. 

Pozivamo sve ljubitelje skijanja, zdravog života i dobre zabave u planinskom ambijentu da podrže skijaše i posjete Bjelašnicu!

Posebna zahvala se upućuje generalnim sponzorima, a to suNLB Banka i Visit Sarajevo, te svim ostalim sponzorima iprijateljima koji su podržali ovaj event, Atomic, NATUZZI, Event Tim, MUJKANOVIĆ Zubotehnički Laboratorij,Teknoxgroup CAT, Alpina, Telemach, Sante, Sante GO ON!, STEP d.d. Sarajevo, SYS Company, R&S, Triglav osiguranje, Sunnyland, Domestic, EDGE Real Estate Services, Jami, Restoran Benetton, Only VIP, Hyundai, Skijaški savez BiH, Opština Novi Grad Sarajevo, MIBO Komunikacije, BIZON.MEDIA, kao i cijenjenim medijskim partnerima BHRT, RSG radio, Antena, Radio Mix, Ski.ba, Gracija, BHSport Life.

O udruženju: Udruženje skijaški klub  “SKIIKS”  je neprofitno sportsko udruženje nastalo iz ideje popularizacije skijaškog sporta među mladima kao i promocije pozitivnih društvenih vrijednosti uopšte. Cilj udruženja je da  doprinese boljem i zdravijem društvu u Bosni i Hercegovini. Članovi kluba obiluju prethodnim iskustvom i rezultatima koje su ostvarili kroz višegodišnje predano treniranje i rad na različitim projektima.