Demanti SK Bjelašnica povodom navoda o pozivu na “hajku i širenje govora mržnje”

Originalni demanti preuzmite OVDJE

Povodom jučerašnjeg otvorenog pisma koje je upućeno medijima a na račun organizatora 13. Skijaškog kupa Srebrna lisica SK Bjelašnica, u našu redakciju je stigao i demanti koji prenosimo u cjelosti:

Obraćamo se nastavno na otvoreno pismo upućeno predsjedniku SK Bjelašnica, dr. spec. Maliku Hadžimešiću sa obavezom da u cijelosti demantujemo navode pisma.

Skijaški KUP Srebrna lisica je jedan od najznačajnih regionalnih sportskih manifestacija, koji se održava već trinaesti put na Bjelašnici. Svrha ove manifestacije je promocija zdravog života i sporta, a nikako nije imao, niti će imati notu bilo kakvog „poziva na hajku i širenja govora mržnje”.

Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju,  nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika kup-a, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora. Srebrena malina je spomenuta od stane nekoga iz publike u kontekstu sponzorstva, na što je voditelj odgovorio: „Ovaj put to nije Srebrna malina ali jesu…”, te su nabrojana imena naših prijatelja.

Cilj Ski Kluba “Bjelašnica”  je isključivo i samo promocija sporta i zdravog  života, te  izgradnja vrhunskih sportista koji će predstavljati našu zastavu u svijetu.

Sporstki pozdrav,

Predsjedništvo SK Bjelašnica

Predsjednik, Dr. spec. Malik Hadžimešić