REZULTATI: 13. SKIJAŠKI KUP SREBRNA LISICA

U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH u subotu 23.01. nedjelju 24.01. održan je 13. Skijaški kup Srebrna lisca u organizaciji ski kluba Bjelašnica.

Ski kup Srebrna lisica  prerastao je okvire naše zemlje te se redovito na takmičarskim listama nalaze imena takmičara regije, obzirom na stanje pandemije ove godine tamičenje je obilježeno domaćim mladim BH tamičarima u skijaškim disciplinama slalom i veleslalom. Takmičili su se djevojčice I dječaci u dobi od 6 do 16 godina.

Organizatori su uspjeli uprkos poteškoćama usljed pandemije održati sportski događaj i pobrinuti se da sve planirane aktivnosti budu provedene u skladu sa covid protokolom  koji je svim takmičarima i učesnicima najavljen.

U subotu radi jutarnjeg nevremena ski kup Srebrna lisica svečano je otvoren u poslijepodnevnim satima u disciplini slalom. Takmičenje u slalomu realizirano je pod reflektorima, što je dalo jednu posebnu draž posjetiteljima i takmičarima.

Uprkos lošem vremenu tokom vikenda koje ne pogoduje skijaškim disciplinama Ski klub Bjelašnica pobrinuo se da organizacija protekne u savršenom redu, bez povreda takmičara.  

Svi su takmičeri dobili poklone od sponzora, dok su takmičarski klubovi uručili zahvalnice organizatoru na odličnoj organizaciji ski kupa u otežanim vremenskim uvjetima.

Ski klub Bjelašnica zahvaljuje se pokroviteljima:  Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo

Partnerima: ZOI-84  te mnogobrojim sponzorima:

VISA i UniCredit Bank, BH Telecom, AluKoenig Sthal, Adriatic osiguranje, Argeta Junior, Oaza, Grand kafa, Maza, Tops, Moj stomatolog, Hotel Han, HL group, Only one, RamaGlas, Hano, Connecta, Nokian, Portal www.ski.ba, Discover me academy, TI inžinjering, Dur Dental, Curaprox, Orthos, Delta medical, Neimari, Lake, Butmir d.o.o, Emka, Radix,  Hifa petrol, Petrolinvest i Disti d.o.o.

Medijski pokrovitelji: TV Hayat, akta.ba, RSG radio, Antena radio, sport.sport.ba

Najbolji u svojim kategorijama bili su:

Slalom:
U12-L Dajra Duraković SK ZE2010
U12-M Anur Mehić SK Naš Tim
U14-L Rukaja Hasanbegović SK Bjelašnica
U14-M Aldin Hamidović SK Ilidža
U16-L Ina Likić SK Naš Tim
U16-M Nadir Buševac SK Olimpic


Veleslalom:
U8-L Asja Duratbegović SK Bjelašnica
U8-M Rijad Smajlović SK Naš Tim
U10-L Dalija Jusupović SK Bjelašnica
U10-M Rajan Murtić SK Bjelašnica
U12-L Dajra Duraković SK ZE2010
U12-M Anur Mehić SK Naš Tim
U14-L Rukaja Hasanbegović SK Bjelašnica
U14-M Timur Delimustafić SK Bjelašnica
U16-L Ina Likić SK Naš Tim
U16-M Mak Lomigora SK Naš Tim

Kompletne rezultate pogledajte/preuzmite ispod:

Slalom: U12 U14 i U16

Veleslalom: U8 U10 i U12 U14 U16