Skijaški/Smučarski savez BiH: Narednih dana brojna takmičenja

“FIS Kup Jahorina 2021.”

Na Jahorini će se 23. i 24. januara održati FIS Cup u alpskom skijanju, testno takmičenja za Evropa Cup 2022. godine.

Nastupit će preko 80 takmičara iz 16 zemalja. Slalomske trke vozit će se na stazi Prača.

U saradnji sa tehničkim organizatorom Skijaškim   klubom Jahorina i Olimpijski centrom Jahorina, uprkos vjetru južnog smjera, napravljeni su odlični  uslovi na stazi.

OC Jahorina podržao je reprezentativce BiH Marka Šljivića i Emira Lokmića koji će, također, nastupiti na FIS Cupu ”Jahorina 2021”.

Više o FIS KUP-u na Jahorini OVDJE

”Srebrna lisica” na Bjelašnici

Na drugoj sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici za vikend će biti održan 13. Kup „Srebrna lisica“, u tehničkoj organizaciji Skijaškog  kluba Bjelašnica.

Takmičenje će se se održati za djecu uzrasta od 8 do 16 godina. Nastupit će preko 150 takmičara iz 15 klubova. U subotu će biti održan noćni slalom, dok je traka veleslaloma zakazana za nedjelju.

Više o Srebrnoj lisici OVDJE

Kup BiH u skijaškom trčanju na Dvorištima

Na Dvorištima na Jahorini održavaju se takmičenja Kupa Bosne i Hercegovine u skijaškom trčanju za sve kategorije, od najmlađih do seniora. Takmičenja ”Alpina žiri” i Jahorinska bajka” održavaju se u tehničkoj organizaciji Skijaškog kluba Romanija.

Muzaferija na Svjetskom kupu u Crans Montani (Švicarska)

Uz sve to, danas i sutra u Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine sa velikom pažnjom  pratit ćemo i nastup naše Elvedine Muzaferija na Svjetskom kupu u Crans Montani (Švicarska).

U januaru i državna prvenstva BiH u alpskom skijanju

Do kraja januara očekuju nas i državna prvenstva u alpskom skijanju koja će biti i međunarodnog karaktera. Na Ravnoj planini će se tako 26. januara ove godine održati Državno juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine. Seniorsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine na programu je 30. i  31. januara na Bjelašnici.

Izvor: Ski savez Bosne i Hercegovine