Skijaški klubovi napokon imaju pristojne uslove za trening na Bjelašnici

Bjelašnica, 04.01.2021.

Nakon dugogodišnje agonije kada su u pitanju kvalitetni treninzi bh. klubova, a nakon više sastanaka predstavnika skijaške zajednice sa KJP ZOI´84, danas je organiziran prvi trening na Bjelašnici.

Današnji trening je bio na stazi 1 (ski lift BY) za stariju djecu te na stazi 5 (ski lifta BX) za mlade nade bh. skijanja.

Bjelašnica, 04.01.2021.

Kako saznajemo, termini rezervisani za bh. takmičare će biti u periodu od 07:00 do 09:00 a poligoni će nakon osposobljavanja adekvatnih podloga stalni treninzi (poligon) biti na gornjem dijelu staze 4 (ski lift Heliodrom) za starije i na donjem dijelu staze 5 (ski lift BX).

Ovakva praksa je “normalna” na europskim i svjetskim skijalištima, jer skijaški klubovi imaju poligone za stalne treninge što naravno daje veću šansu za ozbiljne rezultate. Na nama je da vjerujemo, nakon učinjenog prvog koraka da će nadležni organi osigurati još bolje uslove za buduće skijaše, predstavnike naše zemlje svjetskim takmičenjima i petencijalne šampione.

Sve pohvale za naše mlade sportiste koji su prije svitanja bili na stazi. Njihova želja za sportskim uspjesima je jako velika a mi ih moramo podržati na tom putu!

Pogledajte video kako je danas izgledao trening:

Bjelašnica, 04.01.2021.