Traži se karta više: Zimska čarolija osvojila srca Sarajlija

Otvorena početkom decembra ove godine, Zimska čarolija na platou ispred Skenderije u Sarajevu osvojila je srca brojnih sugrađana.

Od zadovoljnih gostiju smo saznali da su tokom ovog mjeseca bili redovni posjetitelji klizališta.

  • Skoro svaki dan sam ovdje na ledu, a nekada dođem i na dva termina – ispričala nam je nasmijana zaljubljenica u ovaj sport naglašavajući da je često za večernji termin kartu uzimala tokom dana jer se dešavalo da se rasprodaju i po nekoliko sati unaprijed.

Da Sarajevo pamte po zimskim sportovima i rekreacijama još od malih nogu, ispričali su nam brojni roditelji koji nastoje dio te ljubavi prenijeti na svoje mališane.

  • I mi smo se kao djeca radovali sankanju u ulici, klizanju u Skenderiji i na Zetri kao i skijanju na obližnjim planinama – prisjetili su se naši sagovornici svojih školskih dana i naveli kako bi voljeli da se u Sarajevu zadrži i osnaži taj pozitivni duh kombinacije sporta i zabave.

Zimska čarolija ispred skenderije će uveseljavati Sarajlije do kraja januara 2021. godine. Zabava na platou ispred Skenderije traje čitav dan, dok termine za klizanje možete pratiti prema slijedećem rasporedu: