Ski klub Olimpic na pripremama u Turskoj

Nakon uspješno realiziranih ljetnih priprema u Austriji na Moltaler glečeru, takmičari skijaškog kluba Olimpic svoje treninge su nastavili u turskom skijalištu Erzurumu na planini Palandöken.

  • – Skijaški kamp smo realizirali u saradnji sa ski klubovima THOM (Turkish Olympic  Preparation Centar), AKUT i Ski Lab iz Turske – ispričao je za portal ski.ba Edin Durić, trener ski kluba Olimpic.

Od našeg sagovornika smo saznali da sarajevski mladi takmičari u skijaškom kampu u Turskoj borave od 22. do 30. decembra 2020. godine.

  • – Ostvarili smo odličnu saradnju sa klubovima koji su dio organizacije skijaškog kampa, a posebno smo zahvalni na gostoprimstvu koje nam je ukazao glavni trener THOM-a Serhat Atkaş- naveo je Durić i dodao kako je njihov boravak u Turskoj nastavak jednog lijepog skijaškog prijateljstva i najava buduće saradnje. 

Edin Durić nam je pojasnio da je ova skijaška saradnja jedna u nizu akcija koja daje doprinos popularizaciji takmičarskog skijanja, te da Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo kulture i sporta FBiH kao i Ministarstvo civilnih poslova BiH nastavljaju pružati podršku razvoju skijanja u Bosni i Hercegovini.

Ski klub Olimpik je posebno zahvalan Općini Novi Grad Sarajevo koja kontinuirano pruža podršku radu ovog skijaškog kluba.