Koju od bh. ljepota ćete posjetiti danas?: Čekaju vas Bjelašnica, Jahorina, Ponijeri, Ravna Planina, Trebević…

Snijeg je, na radost brojnih ljubitelja skijanja i drugih zimskih aktivnosti, pokrio padine bh. planina i poboljšao uslove za rad skijališta.   

Na Bjelašnici je novi snijeg prekrio i Babin Dol, što je popravilo uslove i za otvaranje vertikalnog transporta i staza u donjem dijelu planine. Podsjećamo, proteklih dana skijašima su na raspolaganju bili šestosjed, Heliodrom i Kotlovi. Od naših čitatelja smo saznali da su ratraci sinoć bili na stazama ski centra Bjelašnica, te da se skijaši nadaju da će imati priliku uživati u čarima skijanja na većini staza.

  • Na Bjelašnici bi danas na usluzi skijašima trebali biti liftovi K1, BX, BY, šestosjed i Heliodrom – potvrdili su za ski.ba iz KJP ZOI’84.
  • Stanje na Bjelašnici uživo možete pratiti OVDJE

Snijeg je zabijelio i staze na Jahorini. Proteklih dana skijašima su na raspolaganju bile staze lifta i šestosjeda Poljice, gondole i Ogorjelice.

  • Olimpijski centar Jahorina vrijedno radi na pripremama ski staza, cilj nam je osposobiti sve ski staze i sve instalacije vertikalnog transporta pustiti u rad – naveli su za ski.ba iz Olimpijskog centra Jahorina i dodali da je na Jahorini palo više od 30 cm novog snijega i da su uslovi za skijanje odlični.
  • Stanje na Jahorini uživo možete pratiti OVDJE

Bijeli pokrivač prekrio je i staze Ski centra Ravna Planina, tako da se nadamo skorom otvaranju staza i na ovom skijalištu.

  • Stanje na Ravnoj Planini uživo možete pratiti OVDJE

Ponijeri kod Kaknja su sinoć otvorili staze za svoje goste, a stanje na Ponijerima uživo možete pratiti OVDJE

Ljubiteljima planina kojima je današnji izbor šetnja u idiličnom ambijentu na čistom zraku Igman ili Trebević bi mogli biti odličan izbor.

  • Stanje na Trebeviću uživo možete pratiti OVDJE