Spremni za nove izazove: Bh. skijaši na utrkama Svjetskog kupa, Europa kupa i Svjetskog prvenstva

Skijaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju vrijedno se pripremala za predstojeću takmičarsku sezonu. Od Jelene Dojčinović, generalnog sekretara Skijaškog saveza BiH, saznali smo da će naše skijašice i skijaši Bosnu i Hercegovinu predstavljati na utrkama Svjetskog kupa, Europa kupa, kao i utrkama Svjetskog prvenstva. Što se tiče muške reprezentacije, njihove prve nastupe na takmičenjima možemo pratiti od sredine decembra.  

– Već od 15. decembra 2020. godine naše reprezentativce očekuju prve utrke – najavila je za portal ski.ba Jelena Dojčinović i pojasnila da 17.i 18. decembra 2020. godine bh. skijaši voze utrke Europa kupa u St.Moritzu. 

Od naše sagovornice smo saznali da se muška reprezentacija vratila sa priprema i da su spremni za predstojeću sezonu. Prva takmičenja ih očekuju 15. decembra 2020.godine, a nakon toga putuju u St. Moritz.

– Kada je u pitanju muška reprezentacija, naš tim je na čelu sa Ognjenom Dragojevićem obavio šest ciklusa priprema na glečerima –  ispričala nam je Jelena, te dodala da za mušku reprezentaciju u alpskom skijanju voze Emir Lokmić, Marko Šljivić i Dino Terzić.

Najveći izazov za sve bh. reprezentativce su utrke Svjetskog prvenstva koje bi se trebale održavati u Italiji u februaru 2021. godine.

– Bosna i Hercegovina ima pravo da nastupi sa kvotom od 4+4 tj četiri muškarca i četiri djevojke. Mi smo prijavili taj broj 4+4, naravno još uvijek neki takmičari treba da ostvare određene bodove kako bi mogli učestvovati – naglasila je Jelena Dojčinović i potvrdila da su za sada prijavljeni Elvedina Muzeferija, Esma Alić, Emir Lokmić, Marko Šljivić i Dino Terzić.