Sarajevska Skenderija u prazničnom ruhu: Počela zimska čarolija, radost za sve generacije

Foto: ski.ba

Sarajevo će naredna dva mjeseca biti bogatije za jednu sportsko – rekreativnu i zabavnu čaroliju. Na platou ispred dvorane Skenderija na 1.800 kvadrata postavljeno je jedno od najvećih klizališta u regiji.

  • Pored klizališta za posjetioce smo na platou pripremili i veliki broj dekoracija i mali luna park – izjavio je za portal ski.ba  Amer Kapo, direktor KJP Centra Skenderija i pozvao mališane i njihove roditelje da uživaju u ovom prelijepom ambijentu, kao i u novogodišnjoj dječijoj igraoni s brojnim sadržajima koja se nalaze u dvorani.

Prošla sezona je pokazala da građani Sarajeva vole ovu zimsku čaroliju tako da je plato ispred Skenderije bio jako dobro posjećen.

  • Prema podacima koje imamo o broju klizača, možemo reći da je bilo oko 25.000 posjetilaca na ledu, dok je broj gostiju na platou bio mnogo veći, pa i do 100.000 – podsjetio nas je Kapo i dodao da se i ove sezone može očekivati velik broj građana, ali da će zbog pandemije voditi računa da na klizalištu ne bude više od 30 klizača po terminu.

Za one koji ne znaju, Skenderija je i proteklog ljeta imala klizalište gdje su uživali mnogi zaljubljenici u ovaj sport.

  • Donijeli smo nešto novo gradu, građani su prvi put u augustu mogli uživati u rekreaciji na ledu – pojasnio je naš sagovornik.

Cijeli kompleks Skenderije prilagođen je zimskoj priči, zimskim radostima kako za mališane tako i za sve one koji uživaju u ovoj čaroliji.

Termini u kojima se možete zabaviti na ledu su od 10, 12, 14, 16, 18 i 20 sati. Termin traje sat vremena,a ulaz na klizanje se plaća 4 KM. Iznajmljivanje klizaljki košta 3 KM,dok dnevna karta za dječiju igraonu košta 5 KM.