Najbolji recept za organizaciju Evropa kupa je zajednički rad Jahorine, Bjelašnice i Ravne Planine

Dejan Ljevnaić, Jasmin Mehić i Igor Šljuka

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić zajedno sa predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina posjetio je Cirih, gdje je održan sastanak sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije. Na ovom sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup te je tim povodom gospodin Ljevanić izjavio:“Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i Eyof. Takođe, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje,veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 km udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja.

Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će predstavljati ove tri planine. Zajednički rad i zajednička organzacija Evropa kupa bi nam svima mnogo donijela te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa što nam je svakako krajnji cilj. Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu!

“ Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo, sada je sigurno da kvaliltetom svoje ponude može parirati najuređenijim Evropskim skijaškim destinacijama. Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine.