Sezonska ski karta sa Jahorine važi u slovenačkim ski centrima

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, predstavio je sve pogodnosti dogovora sa predstavnicima slovenačkih ski centara (imena) na konferenciji održanoj danas, 14. novembra, u Sloveniji.
Predstavnici slovenačkih ski centara prije više od mjesec dana posjetili su Jahorinu i uvjerili se u sve pozitivne promjene koje su se dogodile na Jahorini kada se i rodila ideja o zajedničkom sporazumu. Mogućnost skijanja u devet slovenačkih ski centara, i to Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, sa sezonskom ski kartom sa Jahorine i obrnuto veliki je benefit svih ljubitelja planine i skijanja.
„U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da ski pas sa Jahorine važi u slovenačkim ski centrima i obrnuto. Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost“, reko je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.
Jahorina postaje jedan od vodećih ski centara u regionu dok je saradnja sa slovenačkim ski centrima samo još jedan od dokaza za to. „Sada kada Jahorina ima sigurnost u snijeg sa minimum 120 zagarantovanih dana skijanja, vjerujem da će se veliki broj skijaša iz Slovenije odlučiti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini, a vjerujte mi zaista je vrijedno pogledati. Zimu ćemo dočekati sa kompletno izgrađenim i završenim Technoalpin sistemom za vještačko osnježavanje kojim je povezano cijelo skijalište sa 88 lansera i 25 topova. Na samom vrhu planine, izgrađeno je vještačko jezero od 75.000 m3 koje će biti atrakcija i ljeti i zimi i koje će prirodnim padom osnježavati jahorinske staze. Imamo 40km odlično uređenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, od toga osam staza je homologovano po FIS standardima u disciplinama SL, GS, GS i spust. Noćno skijanje, ski vrtići, preko 1030m postavljenih vjetrobrana, te proširene i ublažene postojeće staze, novi parking prostori govore da se radi o odličnoj destinaciji za zimski odmor i skijanje“ rekao je Ljevnaić i pozvao sve da posjete Jahorinu i sami se uvjere u sve njene ljepote i atraktivnosti.

Izvor: OC Jahorina