Svjetski kup: Mikaela Shiffrin do treće pobjede u tri dana

Sjajna Amerikanka Mikaela Shiffrin pokorila je konkurenciju i u Semmeringu gdje je odnijela pobjedu u slalomu s velikom prednosti nad pratnjom…

Treća pobjeda u tri dana i sedma uzastopna u slalomu za Mikaelu Shiffrin čime je došla na samo jednu pobjedu od rekorda Vreni Schneider i Janice Kostelić koje su nanizale po osam uzastopnih slalomskih pobjeda.

Nakon što je slavila dva puta u veleslalomu, Shiffrin je bila najbrža i u slalomu i to uz sjajan nastup u drugoj vožnji nakon što je bila najbrža i u prvoj.

U drugoj vožnji imala je pola sekunde bolje vrijeme od Njemice Elisabeth Wilibald koja je do tada imala najbrže vrijeme druge vožnje što joj je u konačnici donijelo napredak tek do 19. pozicije.

Shiffrin je i u prvoj vožnji bila najbrža, međutim prednost nije bila tako velika, imala je samo devet stotinki bolji rezultat od Veronike Velez-Zuzulove.

Slovakinja je na kraju zadržala drugu poziciju, a za pobjednicom je zaostala 64 stotinke. Daleko iza nje ostala je trećeplasirana Švicarka Wendy Holdener sa sekundom i pol zaostatka za drugim mjestom.

“Nevjerojatno, presretna s ovom pobjedom. Na svakim vratima mislila sam da gubim prednost, ali borila sam se. Bila sam dosta umorna i bilo je teže doći do pobjede”, istaknula je Shiffrin.

Ovom pobjedom povećala je prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sada drugoplasiranoj Lari Gut bježi velikih 215 bodova. U slalomu je, naravno, uvjerljivo vodeća.

Slalom Semmering:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:40.06
2. Veronika Velez-Zuzulova (Slovačka) 1:40.70
3. Wendy Holdener (Švicarska) 1:41.60
4. Nina Loseth (Norveška) 1:42.05
5. Bernadette Schild (Austrija) 1:42.07
6. Sarka Strachova (Češka) 1:42.12
7. Frida Hansdotter (Švedska) 1:42.20
8. Chiara Costazza (Italija) 1:42.40
9. Erin Mielzynski (Kanada) 1:42.58
10. Maren Skjold (Norveška) 1:42.87

OSTAVI KOMENTAR