Na Vlašiću počela skijaška sezona, cijene ski karata ostaju iste

Foto: Ilustracija

Ljubitelji zime i skijanja ovog vikenda moći će uživati na planini Vlašić i Ski centru Rostovo. Radnici preduzeća koja upravljaju ski stazama na Vlašiću ovih dana intenzivno su radili na umjetnom osnježavanju i reparaciji skijaških staza kako bi sve bilo spremno za početak skijaške sezone.

S obzirom da je palo i prirodnog snijega Ski liftovi Babnovac I i II i Markovac na Vlašiću su već u funkciji, kazao nam je Ado Kalušić, menadžer vertikalnog transporta.

Kalusić nam je potvrdio da se cijene ski karata neće mijenjati u odnosu na prethodne godine. Tako će dnevna karta iznositi 27.00 KM, poludnevna 18.00 KM, dok će cijena karte za noćno skijanje iznositi 16.00 KM. Iz preduzeća Ozon su nam potvrdili da će skijaši zbog Nove godine u noćnom skijanju moći uživati večeras, sutra i nedjelju. Nakon toga ići će po ustaljenom rasporedu od ranije, odnosno, srijedom, petkom i subotom.

Također, i skijaški centar Rostovo već nekoliko dana priprema svoje skijaške staze i kako poručuju sa skijaškom sezonom započinju također u petak od 18.00 sati noćnim skijanjem uz zabavni program i bogatu gastru ponudu po promotivnim cijenama.

U toku su pripreme i za početak skijaške sezone na Vranici u okviru Ski Centra ‘Brusnica’ te se nadaju da bi i ovo skijalište veoma brzo moglo biti u funkciji – kazao je Matošević.

Po njegovim riječima, ostali skijaški centri u Srednjoj Bosni (Raduša, Pridolci, Busovačka planina i Ranča) ovise o prirodnom snijegu kojeg na stazama još nema dovoljno i u slučaju novih količina snježnog pokrivača veoma brzo će svoje skijaške staze staviti u funkciju.

OSTAVI KOMENTAR