Gdje na skijanje: Sezona je počela, ovo su ponude od Kopaonika do Alpa i Gruzije

Sezona skijanja na Kopaoniku u Srbiji počinje danas, a kako najavljuju u “Skijalištima Srbije”, na otvaranju sezone skijanje je besplatno, piše Blic.rs

Pozivi na ski-staze stižu i iz Francuske, Italije, Slovenije, Bugarske, Austrije…, a agencije se takmiče ko će skijašima ponuditi najbolje.

Ljubitelji ski-staza u Srbiji ove zime moći će da uživaju na Kopaoniku, Torniku i Staroj planini, a iz “Skijališta Srbije” najavljuju da su na Kopaoniku već pripremljene dvije staze na kojima ima dvadesetak centimetara snijega. – Na Kopaoniku ljubitelji zimskih sportova moći će da uživaju na…

– Na Kopaoniku ljubitelji zimskih sportova moći će da uživaju na 60 kilometara sređenih staza, dok na Staroj Planini imaju 13, odnosno sedam na Torniku. Pripremili smo i novi poligon za obuku skijaša-početnika na Mašincu, sa pokretnom trakom. U Dolini sportova će za najmlađe biti postavljen dječiji grad, sa zanimljivim rekvizitima – objašnjavaju u “Skijalištima Srbije”.

U toku sezone biće ponuđena mnoga sniženja.

– Šestodnevna ski-karta u ski-centru Kopaonik košta 13.700 dinara. Za vrijeme ski-openinga, koji je planiran od 8. do 11. decembra, važiće popust od 70 odsto za ski-karte. Od 1. decembra svi će moći da kupe karte sa popustom od 10 odsto na sajmu “Ekspo zim”. Tokom sezone “Skijališta Srbije” organizuju i pet “top ski-vikenda” tokom kojih će odobravati 20 odsto popusta na trodnevne i četvorodnevne ski-karte – naglašavaju iz “Skijališta”.

Planine Francuske, Austrije, Bugarske najprimaljivije su, pored Srbije, za ljubitelje zimskih sportova. Kako navodi Marko Cvetković, predsjednik Udruženja ljubitelja skijanja “Ski-bus”, iako u ponudi imaju preko 45 skijaških centara, ipak, najradije preporučuje Francusku.

– Francuski Alpi su broj jedan. Skijati tamo je čak jeftinije nego kod nas, a imamo i aranžmane koji obuhvataju prevoz, smještaj, ski-pas, a često i besplatnu školu obuke za početnike i to sve za 250 eura – tvrdi Cvetković.

On dodaje da iako su skijališta u Bugarskoj u ponudi, to i nije destinacija koje se preporučuju skijašima.

– Bugarska ima dobru hotelsku uslugu, ali ne i jeftin ski-pas – kaže Cvetković.

On savjetuje da bi skijaši opremu trebalo da iznajmljuju u samom ski-centru, kako bi mogli da je zamijene ako im ne odgovara.

– Ipak, ako skijaju u Francuskoj ili Švicarskoj, opremu bi trebalo rentirati u Srbiji jer je jeftinije – kaže Cvetković.

U agenciji “Superodmor” za ljubitelje zimovanja nude destinacije od Bosne i Hercegovine, preko Austrije, Crne Gore, Bugarske, Italije, Slovenije do Švicarske. Cijene su raznolike i kreću se od 24 eura po osobi za dva noćenja, pa do 1.200 eura za sedam noćenja na nekom od najboljih skijališta u Alpima.

Hit je Gruzija

Udruženje ljubitelja skijanja “Ski-bus” organizovalo je skijaške ture za Gruziju, a za skijanje na Kavkazu treba izdvojiti oko 700 eura. U cijenu je uračunat avionski prevoz, hotel i ski-pas, dok aerodromske, boravišne takse i putno osiguranje nisu uračunate u cijenu.

OSTAVI KOMENTAR