Atomic hawx ultra: Najnovija iz porodice Hawx ultra lagana pancerica

Hawx je jedna od najprodavanijih pancerica u svijetu. Sa uvođenjem serije Hawk Ultra 98mm narrow-fit sada svi skijaši mogu uživati u skijanju bez obzira na oblik noge.

Kao i sve pancerice iz linije Hawk, i ove karakteristišu velika udobnost i stabilnost. Ali ovaj put Hawk je sa Ultra pancericom premašio samog sebe: izuzetno lagana pancerica (u prosjeku oko 1670gr) i 25% lakša od drugih.

ae5015520_0_hawx_ultra_130_jpg

Stvaranjem radikalne nove cipele, dobilo se pojačanje na ključnim područjima pancerice ali se time smanjila debljina stijenke tako da garantuju potpunu kontrolu i udobnost.

Flex index, odnosno tvrdoća Hawk Ultra je od 80 do 130 bilo da se radi o unisex ili ženskim modelima.

Za udobnost se pobrinula Memory Fit tehnologija pa tako za nekoliko minuta pancerice će se prilagoditi stopalu. Također novi Memory Fit 3D ulošci osiguravaju dodatni prostor oko članka čime se dobija i veća udobnost.

REDSTER DOUBLEDECK 3.0 SL

atomic-skija

Iako je dugo godina važila za tvrdu i „neukrotivu“ skiju, Redster DD postala je premium skija i broj jedan nove tehnologije. Pored Rece Rocker i revolucionarne RAMP tehnologije, nova generacija Doubldeck 3.0 pruža bolju apsopciju kao i lakšu i učinkovitiju okretljivost.

Sa težinom od 2530gr / 165cm i radijusom od 11m ovo je ultra brza i precizna skija, te savršena za rukovanje.

Zastupnik za BiH: Comprex d.o.o. : www.atomic.ba

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR