Pinturault pobijedio Hirschera na njegovom terenu

SOELDEN, AUSTRIA - OCTOBER 23: Alexis Pinturault of France in action during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's Giant Slalom on October 23, 2016 in Soelden, Austria (Photo by Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images)

Alexis Pinturault s najbržim je vremenima u obje vožnje stigao do prve pobjede u austrijskom Soeldenu, gdje je utrkom u veleslalomu otvorena nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Pinturault je u drugu vožnju donio 17 stotinki prednosti pred domaćim favoritom Marcelom Hirscherom koji je bio vodeći nakon što je doskijao do cilja drugog laufa. Međutim, pritisak domaćih navijača nije utjecao na sjajnog Francuza koji je i u drugoj vožnji bio bolji od peterostrukog osvajača Velikog kristalnog globusa te na kraju nadmašio Hirschera za 70 stotinki.

Po prvi put u karijeri na pobjedničko se postolje u Soeldenu popeo iskusni Nijemac Felix Neureuther koji je osvojio treće mjesto, a uspjeh karijere ostvario je Slovenac Žan Kranjec četvrtim mjestom, nakon što je u prvoj vožnji bio deseti.

OSTAVI KOMENTAR