Dolomiti Superski – novosti u sezoni 2016/17

Dolomiti Superski ove sezone ulazi u svoju 42. zimsku sezonu, za koju se predviđa otvaranje 26. novembra. Tada bi u rad trebala krenuti skijališta Cortina d’Ampezzo, Kronplatz, Tre Cime, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza, Alpe Lusia – San Pellegrino te Civetta. Ostatak skijališta u kompleksu poput Alta Badie, Val Gardene, Val di Fasse i Arrabbe pridružit će se sedmicu kasnije. Otvaranje Sellaronde predviđeno je također za početak decembra – 3. 12. Sva skijališta trebala bi ostati otvorena do početka aprila.

Većina sredstava, oko 80 milijuna Eura, planiranih za ovosezonske investicije utrošena je u poboljšanje sustava zasnježivanja, te proširenje i doradu već postojećih staza. Kao što smo već pisali, na Kronplatzu će se otvoriti potpuno nova staza Hinterberg te je renovirana sjedežnica Plateau. Val Gardena će se ponoviti grijanom 8-sjedežnicom Gran Paradiso, zamjenom za dosadašnji ski lift. Gondola Pradel-Rodella u sklopu Val di Fasse dobila je nove, panoramske, kabine, otvorena su dva nova restorana, a brojne staze doživjele su make-over u vidu proširenja.

Arraba je dobila novu gondolu Portados, a Val di Fiemme dvije u nizu, Castelir-Fassane Morea. Val di Fiemme je također zamijenio 4-sjedežnicu Laner umjesto koje će sada ići naizmjence šesterosjed i kabina za osmero.

Valle Isarco je umjesto Skihütte i Pfannspitze sjedežnica dobio gondolu s kabinama za desetero ljudi. Falcade (sada službenog imena Alpe Lusia-San Pellegrino) mogu se pohvaliti novom crnom stazom La Volata koja se spušta s Col Margherite prema San Pellegrinu.

OSTAVI KOMENTAR