U Alpama se očekuje između 5 i 20 cm snijega

Prvi ovosezonski snježni pokrivač prekrio je skijališta iznad 1000 metara visine. U narednim danima još bi mjestimice moglo pasti između 5 i 20 cm snijega.

Prvi snijeg zabijelio je skijališta. Nassfeld, Obertauern, Katschberg, Livigno, samo su neka od bližih nam skijališta koja su se jučer i noćas zabijeljela. Snijega je palo većinom manje od 10 cm, no rane padavine, ipak vesele jer najavljuju skori početak ski sezone.

Snijeg je pao i na slovenskim skijalištima, a isto tako i u Gorskom Kotaru, Lici i Velebitu. Na Platku je Radeševo prekriveno sa slojem od 5 cm snijega, a slična količina je pala i na Čelimbaši ponad Mrkoplja.

Još sutra se očekuje slično vrijeme, a onda se očekuje lagani porast temperature zraka te će nakon kraćeg sunčanog razdoblja na nižim nadmorskim visinama kiša zamijeniti snijeg. Ono što će zasigurno razveseliti brojne skijaše i bordere, koji već s nestrpljenjem čekaju start sezone, svakako je značajnije popravljanje snježne situacije na skijaškim glečerima. Tako bi na Mölltaleru moglo pasti i do 30 cm snijega, dok je slična prognoza i za tirolske ledenjake.

OSTAVI KOMENTAR