Kopaonik zove na skijanje

Duplo veće interesovanje za najveći planinski centar u Srbiji ove zimske sezone. Najtraženiji su aranžmani za “Ski-opening” drugog vikenda u decembru.

DO kraja septembra već je prodato duplo više aranžmana za skijaške centre za predstojeću zimu nego prošle godine u isto vrijeme.

Planine Srbije traženije su nego ikada, o čemu najbolje svjedoče statistički podaci o porastu broja turista. Najtraženiji je, kao i svake godine, Kopaonik, gdje sezona počinje sa prvim snijegom.

– Skijaši i borderi mogu već da planiraju odlazak na Kopaonik, Tornik ili Staru planinu, s obzirom na to da su Skijališta Srbije potpuno spremna za nastupajuću skijašku sezonu – kaže Dejan Ćika, v. d. direktora “Skijališta Srbije”. Tokom ljeta, u ski-centrima su urađeni remonti i redovno održavanje žičara i ski-instalacija, kao i reparacija skijaških staza. Trenutno se rade završne pripreme i sa prvim snijegom i temperaturama u minusu, žice će početi sa radom.

Tradicionalna, sedma manifestacija “Ski-opening” je na Kopaoniku planirana od 8. do 12. decembra, a nakon ovog vikenda zvaničan početak skijaške sezone kreće i na ostalim planinama.

OSTAVI KOMENTAR