REZULTATI: 14. SKI KUP SREBRNA LISICA 2022.

U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH u nedjelju 30.01. i ponedjeljak 31.01. održan je 14. Skijaški kup Srebrna lisca u organizaciji ski kluba Bjelašnica.

Ski kup Srebrna lisica prerastao je okvire naše zemlje te se redovito na takmičarskim listama nalaze imena takmičara regije, obzirom na stanje pandemije, i ove godine tamičenje je obilježeno domaćim mladim BH tamičarima u skijaškim disciplinama veleslalom i slalom. Takmičili su se djevojčice i dječaci u dobi od 6 do 16 godina.

Organizatori su priredili vrhunski sportski događaj i pobrinuti se da sve planirane aktivnosti budu provedene u skladu sa Covid protokolom koji je svim takmičarima i učesnicima najavljen.

U subotu navečer, održana je revijalna trka za roditelje i djecu pod nazivom “Veseli veleslalom”, kojim je zvanično i otvoreno 14. izdanje Srebrne lisice. Možemo reći da je atmosfera bila fantastična te su se veselili svi uzrasti. Goste je zabavljao legendarni Mahir Beathouse te je ukupna atmosfera bila za svaku pohvalu. Čestitke organizatoru!

Ski klub Bjelašnica pobrinuo se da organizacija protekne u savršenom redu, što je na kraju rezultiralo zadovoljstvom svih učesnika.  

Svi su takmičeri dobili poklone od sponzora, dok su neki takmičarski klubovi uručili i zahvalnice organizatoru na odličnoj organizaciji ski kupa.

Ski klub Bjelašnica zahvaljuje se partnerima, sponzorima i pokroviteljima:

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo, Ooćina Novo Sarajevo, te mnogobrojim sponzorima: VISA i UniCredit Bank, BH Telecom, RamaGlas, Hano, Adriatic osiguranje, Oaza, Grand kafa, Moj stomatolog, Hotel Han, HL group, Only one, Connecta, Discover Me Academy, Dur Dental, Curaprox, Orthos, Neimari, Lake.

Posebno hvala medijski pokrovitelji: Klix.ba, Sportsport.ba, Avaz, Al Jazeera Balkans, TV Sarajevo, N1, ski.ba, RSG radio i Antena radio, poručili su iz Ski kluba Bjelašnica.

Najbolji u svojim kategorijama bili su:

Veleslalom:
U8-L – Sara LUČIĆ – SK Jahorina
U8-M – Anur BARUČIJA – SSK
U10-L – Sofija MRDIĆ – SK Pale
U10-M – Novak ŠLJUKA – SK Pale
U12-L – Bianka ANIĆ – SKIIKS
U12-M – Adrian ANIĆ – SKIIKS
U14-L – Dajra DURAKOVIĆ – SK ZE2010
U14-M – Anur Mehić SK Naš Tim
U16-L – Ina Likić SK Naš Tim
U16-M – Izet Lut OSMANAGIĆ – SK Naš Tim


Slalom:
U12-L – Dalija JUSUPOVIĆ – SK Bjelašnica
U12-M – Rajan MURTIĆ- SK Bjelašnica
U14-L – Esma BEHRIĆ – SK ILidža
U14-M – Anur MEHIĆ – SK Naš Tim
U16-L – Rukaja HASANBEGOVIĆ – SK Bjelašnica
U16-M – Izet Lut OSMANAGIĆ – SK Naš Tim

Kompletne rezultate pogledajte/preuzmite ispod:

Veleslalom: U8  U10 i U12  U14  U16

Slalom: U12 U14 i U16