Bh. skijaši otputovali u Italiju: Marko Šljivić i Emir Lokmić na utrkama Europa kupa

Muška reprezentacija bh. skijanja otputovala je u italijansko skijalište Val di Fasa gdje će našu zemlju predstavljati na utrkama Europa kupa.
–    Bh. seniori Marko Šljivić i Emir Lokmić će 17-og i 18-og decembra 2020. godine voziti utrke slaloma – potvrdio je za ski.ba Ognjen Dragojević, trener muške skijaške bh. reprezentacije i dodao da Dino Terzić vozi utrke Kupa malih nacija koje će se održavati od 19.12 do 22.12.2020. godine u Crnoj Gori.

Dragojević nam je potvrdio da Terzić nastupa za juniorsku reprezentaciju i da ga na SES kupu očekuju dva veleslaloma i dva slaloma. Od trenera smo saznali da su takmičari u okviru priprema uradili pet ciklusa priprema na snijegu na Hintertuxu u Austriji i skijalištima u Njemačkoj.

–    Napravljena je platforma da takmičari očekuju potvrdu bodova na međunarodnom FIS rangu – istaknuo je trener i dodao da nakon Europa kupa takmičare očekuju FIS utrke u Regionu.

Prema njegovim riječima bh. skijašima je cilj sticanje forme pred Svjetsko prvenstvo koje će se u februaru 2021. godine održavati u Cortini d’ampezzo.

Poslije Svjetskog prvenstva muška reprezentacija u skijanju hvata zalet za osvajanje bodova koji bi im omogućili učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.