Otvoreno i skijalište Ponijeri kod Kaknja

JU KSC Kakanj se više mjeseci pripremala za novu ski sezonu, tako da su spremni dočekali ozbiljnije padavine.

Temperatura na Ponijerima danas je iznosila -5 stepeni C , visina snijega iznosi 60 cm.

Ski lift je u funkciji, poludnevno skijanje u vremenskom periodu od 13:00 do 16:00 sati, dok će noćno skijanje biti organizovano od 18:00 do 21:00 sati ukoliko budu povoljni vremenski uslovi. Skijanje je danas za sve posjetioce BESPLATNO!

Ugostiteljski objekat KSC Ponijeri također radi stoga vas pozivamo da nam se pridružite i uživate na čistom zraku.

Građane ćemo redovno informisati o visini snježnog pokrivača na Ponijerima, funkcionisanju ski-lifta, vremenskim prilikama, temperaturi kao i svim drugim potrebnim informacijama za što ugodniji boravak u ovom ski centru.

Uvažavajući potrebu da se građanima Kaknja omogući boravak na Ponijerima tokom zimskog perioda karakterističnog po povećanim vrijednostima zagađujućih materija u zraku, Općina Kakanj će obezbijediti besplatan prijevoz do poznate kakanjske vazdušne banje. Polazak u 09:00 sati od Sahat kule.

Nadamo se da ćemo ove godine imati više skijaških dana u odnosu na prethodnu sezonu, kao i dobre vremenske uslove za održavanje ski staze. Pozivamo naše sugrađane i goste iz drugih gradova da posjete Ski centar Ponijeri koji osim skijanja nudi zabavu za najmlađe, te Školu skijanja, poručuju iz KSC Kakanj.

Napominjemo da Škola skijanja počinje 1. januara, a prijave možete izvršiti već danas pozivom na broj telefona 032/771-920 ili putem e-mail adrese sport@ksckakanj.ba!

Podsjećamo da su cijene na Ponijerima veoma povoljne. Poludnevna karta iznosi 10 KM, dnevna karta 15 KM, dok je cijena noćnog skijanja 10 KM.

Kamera (LIVE STREAM) sa Ponijera OVDJE!

Ponijeri danas: