Jahorina oživljava zlatne osamdesete

Olimpijski duh se vraća na Jahorinu, o čemu je se i danas govorilo na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu. Povodom organizacije manifestacije otvaranja nove zimske turističke sezone na Jahorini koja će ovu planinu svojim retro programom ponovo vratiti u period Olimpijade, na konferenciji su govorili voditeljica sektora korporativnih poslova Arriva travel Marina Pandurević, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, frontman grupe Crvena Jabuka Dražen Žerić Žera, direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić i direktorica turističke agencije Arriva travel Tamara Černeka.
Konferenciju je u ime domaćina Arrive Hrvatska otvorila Marina Pandurević, voditeljica sektora korporativnih poslova koja je i predstavila ovu kompaniju. „Arriva Hrvatska nudi pored transportnih i turističke usluge putem turističke agencije Arriva travel koja domaćim i međunarodnim klijentima pruža kompletnu turističku uslugu, među njima i skijaške aranžmane, od kojih je ove godine najatraktivniji JahorinSKI retro opening“ izjavila je Pandurevićeva.
Direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Ljevnaić zahvalio se domaćinima koji su prije par mjeseci posjetili Jahorinu i uvjerili se u promjene koje su se dogodile na ovoj planini. “U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da zajedno krenemo u saradnju i da osmislimo program – retro opening koji će vratiti turiste iz Hrvatska na Jahorinu. Zajedno sa TOIS smo krenuli u realizaciju i sproveli smo istraživanje kojeg muzičkog izvođača bi posJetioci iz svih EX YU zemalja voleli da čuju i upravo gupa Crvena jabuka je bila želja svih i zahvaljujem se puno Žeri što su prihvatili naš poziv da uveličaju ovaj za nas veoma značajan projekat.”
Ljevnaić je dodao da se Jahorina može pohvaliti dobro spremljenim stazama, izgrađenim sistemom za vještačko osnježavanje firme Technoalpin i da je ponovo prva u regionu pustila skijalište u rad, 29.11.2018. godine. “Već prvog radnog vikenda imali smo preko 2.000 skijaša koji su nestrpljivo čekali da probaju savršenu podlogu na stazama koju smo napravili od kombinacije prirodnog i vještačkog snijeg” dodao je on.

Dražen Žerić je izjavio:”Moji prvi skijaški koraci su se dogodili upravo na Jahorini, koja predstavlja raj za sve skijaše ali i ostale posjetioce. Jednostavno, Jahorina ima nešto što druga skijališta nemaju, a to je pored odlično uređenih staza I dobre zabave duša koja je karakteristična samo za ovu olimpijsku planinu.Mi ćemo na Jahorini napraviti odličan concert I pozivamo sve da nam se pridruže I uživaju u hitovima Crvene Jabuke I čarobnoj Jahorini”
Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, Igor Tošić je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva na konferenciji i učešća u realizaciji Retro ski openinga sa partnerima iz Hrvatske jer po statističkim pokazateljima za planinu Jahorinu na drugom mjestu su turisti iz Hrvatske.

Tamara Černeka, direktorica turističke agencije Arriva travel rekla je: „Ideja o aranžmanu JahorinSKI retro opening nastala je tijekom našeg zajedničkog susreta na turističkom sajmu u Beogradu i vrlo brzo krenuli smo s realizacijom. Paket je atraktivan zbog lokacije, tematike, koncerta Crvene jabuke ali i pristupačne cijene koja iznosi 990 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi, a uključuje tri polupansiona, trodnevni ski pass, Retro olimpijadu i posjetu Sarajevu za grupe koje dolaze autobusom. Bilježimo velik interes, a najviše upita dobivamo za individualne aranžmane. Vjerujemo da će hrvatsko tržište prepoznati atraktivnost ski openinga na Jahorini koji će nas vratiti u zlatne 80-te, priželjkujući da ono postane tradicionalno.“
JahoriSki Retro opening predstavlja spoj modernog i retro prikaza doživljaja olimpijade ali i kulturog i umjetničkog života iz perioda 80ih godina prošlog vijeka. Ova manifestaćija se će na Jahorini održati od 13. do 16. decembra kada će zvanično biti i otvorena nova turistička sezona na olimpijskoj planini Jahorini koja svojim rekordnim rezultatima, mnogobrojnim zabavnim i takmičarskim manifestacijama plijeni pažnju posjetilaca iz svih država regiona.