Održano prvo izdanje AUDI BORN2SKI Business Race

Skijaški spektakl na Bjelašnici okupio 130 takmičara iz 30 kompanija

Više od 130 takmičara okupilo se jučer na prvom izdanju AUDI BORN2SKI poslovne trke u idiličnom ambijentu Bjelašnice. Okupljeni u timove, braneći boje svojih kompanija, takmičari su pokazali pravo skijaško umijeće.

Bodreni velikim brojem navijača, prvo mjesto u kategorijama malih kompanija osvojila je firma Only One, u kategoriji srednjih kompanija Porsche BH, a u kategoriji velikih kompanija prvo mjesto pripalo je ekipi Raiffeisen Bank.

U pojedinačnoj kategoriji, nakon napete faze ispadanja, najbolje rezultate su ostvarili Amra Karić i Kerim Sabljica, oboje iz Raiffeisen Bank.

BORN2SKI festival alpskog skijanja u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti će poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu. Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja počinje danas trodnevnim kupom skijaških klubova koji će ponuditi dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta U8, U10, U12, U14, U16, njihove roditelje i sve goste.
Projekat BORN2SKI ima za cilj da preraste u jedinstven događaj koji će svake godine okupljati skijašku zajednicu iz cijelog regiona.

“Prvu noć BORN2SKI Festivala obilježila je sjajna atmosfera, uz druženje kompanija i njihovih uposlenika u potpuno drugačijem okruženju nego inače. Zadovljstvo nam jer smo poslije B2B RUN poslovne utrke, uspjeli ponuditi još jedan sjajan projekat koji kompanijama nudi platformu za teambuilding, te promociju timskog duha kroz sport i zdrav stil života.
Sarajevo i okolne planine nude brojne mogućnosti za popularizaciju zimskih sportova, organizaciju sjajnih sportskih evenata i naš cilj je upravo kroz BORN2SKI ponovo ucrtati Sarajevo na mapu značajnih sportskih događaja u regionu.” izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH.

Detaljan program BORN2SKI Festivala i informacije o prijavama možete pronaći na zvaničnoj web stranici: www.born2ski.ba.

Pogledajte i FOTO galeriju