Svjetski KUP na Jahorini?

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina je proteklog vikenda posjetio Wengen gdje se održao Svjetski kup i razgovarao sa predstavnicima FIS-a i organizatorima Svjetskog kupa. Tema razgovora je uvrštavanje  ski centra Jahorina u Program Svjetske skijaške federacije i mogućnost održavanja trke svjetskog kupa na Jahorini. Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da podnesemo kandidaturu i mendžment izuzetno raduje mogućnost održavanja trke svjetskog kupa upravo na našim novouređenim stazama.
Pored toga održan je i sastanak sa direktorom Wengena, Marco Luggen, koji je izjavio da se broj skijaša u svijetu i njihovom ski centru smanjuje od 2008. godine, pa su ovogodišnji izvanredni rezultati OC Jahorina i rekordnih 55.000 skijaša samo do 17.1.2018. što je više nego duplo u odnosu na 2016. godinu još značajniji.

Jahorina je sigurno destinacija koju trebate posjetiti u narednom periodu obzirom na odlično uređene staze ali i brojne sadržaje i popuste.

Povodom obilježavanja World snow day-a  sutra, 18.1.2018. godine za naše najmlađe posjetioce pripremili smo  popust od 50% na poludnevne i dnevne ski karte a takođe za svu djecu omogućavamo i besplatno korištenje ski vrtića Poljice i ski poligona Bistrica.
Osim toga, u terminu od 18.1. do 21.1.2018. godine kada je prvi od tri Top ski vikenda ove sezone odobravamo popust svim posjetiocima Jahorine od 20% na sve ski karte koje se kupe i koriste u navedenom terminu. Nakon ovog termina akcija Top ski vikenda i 20% popusta na sve ski karte će biti održana i u terminima od 22.- 25. februara i 1.-4. marta 2018. godine.