Intervju: Elvedina Muzaferija za BH SportLife Magazin

Foto: N1 Info

Dogovoriti intervju sa Elvedinom nije bio nimalo lagan zadatak, obzirom da ili je na raznim ski takmičenjima diljem Europe, a i šire ili je zauzeta mnogobrojnim treninzima.
Samo zahvaljujući poznanstvu sa njenim trenerom Rejmonom Horom uspjeli smo ih zajedno dobiti na kratko (za BH SportLife Magazin) u sarajevskom fitness klubu Avalon.
Prijatno ćaskanje uz milk shake je proteklo više u opuštenoj priči, jer se na Elvedininom licu vidio umor, pa sam odustao od dodatnog napora i našli smo obostrano zadovoljavajuće rješenje, a to je da nam ona sama napiše par bitnih rečenica o sebi i da iz prve ruke dobijemo info kako se njena karijera razvijala do sada.

Ja sam Elvedina Muzaferija. Rođena sam 20.08.1999.u Visokom. Skijanje sam počela trenirati sa 6. godina u SK Bjelašnica gdje mi je prvi trener bio Rejmon Horo. Inače sam od 3 godine na skijama, a u klubu sam
počela trenirati kada mi je u školi skijanja učitelj rekao da bih se trebala upisati u klub.
Najviše se sjećam svoje prve utrke, na Jahorini kada sam ušla u cilj kao trećeplasirana, ali nisam dobro prošla zadnju kapiju pa sam diskvalifikovana, hahahah.
Prvu medalju sam osvojila već slijedećeg dana, isto na Jahorini i to je bilo 3. mjesto.
Prvi veći uspjeh mi je bilo 2. mjesto na nezvaničnom svjetskom prvenstvu za djecu “Pokal Loka” 2012. godine u Sloveniji. Najveću podršku mi pružaju moji roditelji, sestre i naravno trener.
Sa Rejmonom radim već 3 sezone, od kada sam ušla u FIS, i mogu reći da mi je prethodna sezona
do sada bila najuspješnija. Do sada smo 3 puta bili na pripremama na Molltaler gletscher-u, a naredne sedmice putujemo za Norvešku na treninge i nekoliko utrka, dok ćemo većinu utrka imati u Sloveniji, Austriji i Italiji.
S obziorm da je ovo Olimpijska sezona, fokusirat ćemo se na samu Olimpijadu.
Nisam razmišljala o daljoj budućnosti, trenutno sam fokusirana samo na skijanje, a nadam se i
osvajanju bodova u Svjetskom kupu.Trenutno stanje u bh skijanju nije loše, situacija se znatno popravila u posljednjih par godina i nadam se da će tako i ostati.
Pozdrav svim čitaocima bhsportlife-a”

Intervju: BH SportLife magazin