Potpisan sporazum o saradnji između Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo i „EYOF 2019“ d.o.o.

U prostorijama Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, danas je potpisan Sporazum o saradnji i partnerstvu između Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo i EYOF 2019.

Potpisivanjem ovog Sporazuma EYOF 2019 je stekao još jednog strateškog partnera, čija će se saradnja ogledati kroz promociju značaja organizovanja EYOF 2019, razmjenu akademskog i stručnog osoblja, te angažman i stipendiranje studenata kroz volonterski rad u sklopu EYOF 2019.

Svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji i partnerstvu prisustvovali su Rektor Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, Predsjednik skupštine grada Istočno Sarajevo, zamjenik gradonačelnika grada Sarajevo, te rukovodstvo firme „EYOF 2019“ d.o.o.

Rektor Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da Univerzitet kojim on upravlja ima priliku da učestvuje na jednom ovakvom projektu, koji je najveći projekat u BiH za mlade ljude, te da ga trebamo smatrati društveno odgovornim.

„EYOF ima već 25 godina dugu tradiciju i jedan je od događaja pod pokroviteljstvom međunarodnog olimpijskog komiteta. Jako je bitan za nas, budući da ovaj olimpijski festival okuplja više od 1.600 mladih sportista koji će učestvovati u zimskim igrama. Trudimo se da naše studente ohrabrimo i motivišemo da uzmu učešće u mnogim sportskim aktivnostima. Sretni smo da možemo podržati EYOF i biti dio ove organizacije jer mi ovo vidimo kao događaj gdje svi dobijamo”, rekao je Ture.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma koji treba da doprinese što boljoj i uspješnijoj organizaciji zimskog olimpijskog festivala za mlade 2019. godine.

“Današnji događaj jeste jedan kontinuitet naše želje da organizaciju ovog evropskog, a ja bih rekao i svjetskog događaja, uključimo i IUS s obzirom da smo ranije potpisali protokole o saradnji sa dva javna univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu”, istakao je Lučić.

EYOF su, kako kaže, prepoznali kao manifestaciju koja će pomoći da naše sportske, rekreativne, turističke potencijale razvijemo i da to ne budu samo potencijali, nego razlog zašto će sportisti, turisti i rekreativci dolaziti u ova dva grada i olimpijske planine i doprinijeti ekonomskom razvoju BiH.

OSTAVI KOMENTAR