Jahorina će spremno dočekati predstojeću ski sezonu

Jahorina, 11.10.2017.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je danas radove u Olimpijskom centru Jahorina i poslao je poruku da se Jahorina sprema da prihvati na najbolji mogući način skijaše, turiste i goste, i spremna je da ponudi veći stepen bezbjednosti za rekreaciju i boravak na ovoj planini. “Jahorina ima namjeru da se sa ovim investicijama svrsta u red sigurnih i pouzdanih skijaških centara za mnoge koji bi došli iz daljine“.

„Ovdje se očekivao sveobuhvatan pristup i sveobuhvatna investicija. Počeli smo sa uvođenjem novog menadžmenta i sa realizacijom planova koje smo dogovorili u okviru institucija, a što se evo vidi ovdje na Jahorini“, rekao je Dodik nakon obilaska lokacije na vrhu planine gdje se gradi veliki bazen za potrebe sistema vještačkog osnježavanja ski staza na planini.

Pored ovog jezera i sistema osnježavanja,ovdje se intenzivno radi i na izgradnji puteva i komunikacija, i sve će to biti riješeno do naredne truističke sezone, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, za Jahorinu je kreiran poseban program kako bi se kroz dodatnu ponudu obezbijedilo da ova kompanija, koja ima regionalni značaj, a toga su u institucijama Republike Srpske duboko svjesni, imala značaj za sve opštine u okruženju, te da bi bila što više profitabilna.

„Danas se ovdje izvode radovi koji su po obimu skoro jednaki sa onim kada je pripremana zimska olimpijada 1984. godine“, naglašava Dodik.

Mi pri svemu tome ostvarujemo saradnju i sa drugim preduzećima, naravno, sve to uz veliku podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, koji je danas bio domaćin Dodiku tokom obilaska Jahorine.

Drugi apekt uređenja planine jeste zabavni program i za 14. decembar smo planirali otvaranje sezone uz prateći muzički sadržaj, a za Novu godinu zakazan je koncert Željka Joksimovića i već vlada ogromno interesovanje tako da su skoro svi smještajni kapaciteti već bukirani i rasprodati.

Izvor: OC Jahorina

OSTAVI KOMENTAR