Senzacionalna Amerikanka niže pobjede u skijaškom Svjetskom

Amerikanka Mikaela Shiffrin drugi dan zaredom bila je najbrža u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa skijašica koji je održan u austrijskom Semmeringu.

Za razliku od veleslalom koji je u Semmeringu održan u utorak na stazi Panorama, na kojem je Shiffrin pobijedila sa 78 stotinski sekunde prednosti ispred Tesse Worley, u srijedu je 21-godišnja Amerikanka je dan poslije u dvije vožnje istu suparnicu nadmašila za samo 15 stotinki, a od trećeplasirane Njemice Viktorije Rebensburg brža je bila za 18 stotinki sekunde.

Shiffrin je u prvoj vožnji imala osam stotinki prednosti pred Rebensburg i deset stotinki bolje vrijeme od Worley, a 11. vrijeme druge vožnje bilo je dovoljno Amerikanki da ispred Francuskinje Tesse Worley i Talijanke Manuele Moelgg.

U izjednačenoj utrci prvih deset skijašica naguralo se unutar jedne sekunde, a najveći skok najboljim vremenom druge vožnje napravila je Kanađanka Marie-Michele Gagnon koja se sa 23. mjesta uspela sve do sedme pozicije.

S dvije uzastopne pobjede u Semmeringu Mikaela Shiffrin je stvorila 115 bodova prednosti u ukupnom redoslijedu u odnosu na najbližu pratiteljicu Švicarku Laru Gut. No, u redoslijedu veleslalomašica nakon pet utrka i dalje vodi Tessa Worley s 35 bodova prednosti pred Shiffrin.

U Semmeringu se program nastavlja i u četvrtak, kada je na programu slalom skijašica, a Mikaela Shiffrin će biti glavna kandidatkinja za treću uzastopnu pobjedu na ovom skijalištu te četvrtu ovosezonsku pobjedu u slalomima za Svjetski kup.

OSTAVI KOMENTAR