FIS Ravna planina: Žana Novaković još jednom slavila za kraj

Bosanskohercegovačka olimpijka, Žana Novaković, pobjednica je današnjeg slaloma u okviru FIS trke na Ravnoj planini u Palama.

Domaća takmičarka je ovaj put bila i više nego dominantna u odnosnu na svoje rivalke. Dvije sekunde i 86 stotinki iza nje završila je Klara Stupar iz Hrvatske, a treća je bila njena sunarodnjakinja Helena Varjačić.

Zuzana Jakubcova iz Slovačke je bila četvrta, a zatim slijede Karla Krasnić iz Hrvatske, domaća takmičarka Maja Tadić, te dvije Crnogorke Bojana Milošević i Ivana Bulatović. Deseto mjesto pripalo je Nataliji Papajonau iz Grčke.

Kod muškaraca i treći pobjednik u ova tri dana. Najbolji je bio Slovenac Jure Čas koji je takođe sa velikom razlikom stigao do pobjede nad svojim sunarodnjakom Žanom Špilarom. BIo je brži 1.16 sekundi. Slovenski podij kompletirao je Matjaž Rupnik.

Četvrti je bio Marko Vučićević iz Srbije, a odmah iza i njegov sunarodnjak i imenjak Marko Stevović. Zatim ponovo slijede dva Slovenca, Jani Kavčić i Žan Kralj, a onda i Mađar Benjamin Sološ. Na devetom mjestu je još jedan Slovenac, Anže Čufar, a top 10 je kompletirao domaći skijaš i reprezentativac Srbije, Strahinja Stanišić.

Dva najbolje BiH plasirana skijaša su na 11 i 12 mjestu, Emir Lokmić i Eman Emrić, dok je Marko Šljivić 14.

Sa ova dva slaloma završeno je trodnevno takmičenja na Ravnoj planini u Palama. Odlična organizacija, sjajni vremenski uslovi i staza, te veliki broj takmičara nagovještaj su da u budućnosti ova trka može biti samo još kvalitetnija.

OSTAVI KOMENTAR