Žana Novaković pobjednica drugog slaloma na Ravnoj planini

Bosanskohercegovačka olimpijka, Žana Novaković, pobijedila je drugog dana FIS trke na Ravnoj Planini u Palama.

Ona je dvije slalomske vožnje prešla za 21 stotinku brže od Sofije Rali iz Grčke, te Ane Zimšek iz Slovenije. U prvih deset su se još našle i Klara Stupar i Karla Krasnić iz Hrvatske, zatim Marta Dinić iz Srbije, Bojana Milošević iz Crne Gore, predstavnica Turske, Ajsa Durlu, domaća takmičarka Sara Šišić i Anastasia Mantsiu iz Grčke.

Jučerašnja pobjednica, Elvedina Muzaferija, je diskvalifikovana u drugom laufu.

Kod muškaraca najbolji je bio Slovenac, Žan Špilar, koji je 41 stotinku završio ispred svog sunarodnika Matevža Rupnika. Treći je bio reprezentativac Srbije, Marko Vukičević. Naredna tri mjesta zauzeli su Slovenci, koji su baš kao i juče dominirali. Četvrti je bio Anže Čufar, a zatim slijede Žan Kralj i Nejc Naraločnik. Sedmi je bio Grk, Janis Antaniu, a osmi Rumun Aleksandru Barbu. Na devetom mjestu je najbolji bosanskohercegovački reprezentativac, domaći Marko Šljivić, a iza njega je deseti Crnogorac, Eldar Salihović.

Jučerašnji pobjednik, Grk Janis Proios nije završio prvu vožnju, a ista sudbina je zadesila i još jedanaest takmičara, kao i dvanaest u drugoj vožnji.

Sutra je posljednji dan FIS trke u Palama, koja je još jednom ponavljamo, organizovana na izuzetan način sa velikim brojem takmičara i odličnim uslovima.

Rezultati od danas:

MUŠKARCI
ŽENE

OSTAVI KOMENTAR