Veleslalom u Val d’Isereu: Pintaurault slavio za crvenu majicu, Hirscher drugi

Odličan napredak Kristoffersena, Luitz nije izdržao pritisak nakon dobre prve vožnje.

Sjajni Alexis Pintaurault slavio je danas u odličnoj veleslalom utrci u francuskom ski centru Val d’Isere.

Briljantrno je Francuz odvezao prvu vožnju i ostavio iza sebe jednog od najboljih svih vremena Marcela Hirschera za 67 stotinki. Na drugo mjesto u prvoj vožnji plasirao se Nijemac Stevan Luitz koji je kasnio za Pintauraultom 65 stotinki.

Nagovještaj uzbudljive druge utrke dao je Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je u prvoj kasnio 1.68 sekundi za vodećim. Kvalitetnom drugom vožnjom na kraju je došao do podijuma i osvojio treću poziciju.

Hirscher je u drugoj vožnji išao “na glavu” i došao do prve pozicije, gdje je sačekao vožnje Luitza i Pintauraulta. Prednost Austrijanca u tom trenutku nad Kristoffersenom iznosila je 1.17.

Luitz nije izdržao pritisak i nije mogao pratiti Marcela Hirschera, pa je prije nastupa vodećeg iz prve vožnje bio na četvrtom mjestu.

A onda je uzbuđenje u podnožju stazi došlo do vrhunca, Pintaurault je krenuo da lovi 17 pobjedu u karijeri i pored nešto sporije druge vožnje u tome uspio.

Francuz je tako preskočio Austrijanca u poretku veleslaloma, dok je Hirscher zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku, a Pintauralt se probio na drugo.

OSTAVI KOMENTAR