Coca-Cola Holiday Market: Najveseliji sarajevski zimski događaj na novoj adresi

Najveseliji sarajevski zimski događaj, Coca – Cola Sarajevo Holiday Market se ove godine dešava na novoj lokaciji – parku Hastahana na Marijin Dvoru (Maršala Tita bb).

Na ovom znatno većem prostoru u samom centru grada će od 07. decembra 2016. do 14. januara 2017. godine biti i proslavljeni svi blagdani koji se u Sarajevu slave krajem jedne i početkom sljedeće godine – hanukkah, te božići i nove godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru.

U kućicama na 6. Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketu posjetitelji će moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone, rukotvorine domaćih proizvođača, te okrijepiti se toplim napitcima i ukusnom hranom.

Najbolja atmosfera će i ove godine zasigurno vladati u pivnici PAN Winter Pub, smještenoj ispod velikog šatora, u kojoj će se svakog dana tokom trajanja Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa u poslijepodnevnim satima dešavati After Work Zabave uz nastup Sarajevo Holiday Dua, dok će se uvečer u istom prostoru održavati koncerti, promocije, degustacije…

Dobroj atmosferi doprinosit će i dešavanja na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stage-u, gdje će svakog dana nastupati DJ-ina Santa Sister i brojni drugi izvođači, animatori, maskote…

Za najmlađe će na Marketu biti postavljena igraonica Argeta Junior Play House, gdje će se djeca moći dobro zabaviti, ali i naučiti korisne stvari. Bit će tu i Jaffa Luna Park, kao i Coca – Cola Selo Djeda Mraza, gdje posjetitelje očekuje prava magija.

Novitet ovogodišnjeg Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa jeste Addiko Klizalište na otvorenom, sa pravim ledom, a na kojem će klizanje tokom 39 dana trajanja sarajevske zimske bajke biti besplatno.

Bit će tu i obilje drugih sadržaja koji će imati za cilj da upotpune prazničnu sezonu u Sarajevu, te da i ove godine od Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa načine zimsku bajku u srcu Sarajeva, koja će biti atrakcija kako za građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

Podsjećanja radi, Coca – Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost U.G. ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID Sida Firma Projecta i u saradnji sa Gradom Sarajevom.

Ovogodišnji Coca – Cola Sarajevo Holiday Market bit će realiziran uz veliku podršku Općine Centar Sarajevo, na čelu sa općinskim načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, te značajnu pomoć Vlade Kantona Sarajevo.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR