Noviteti u svijetu: Sjedaljka sa laserskim upravljanjem

Klosters u Švicarskoj donosi do sada neviđenu funkcionalnost sjedaljke, namijenjenu prije svega najmlađim korisnicima.

Ovo ljeto donijelo je, po običaju, puno noviteta, a jedan od zanimljivijih je svakako onaj kojeg je predstavio švicarski Davos-Klosters. Na predjelu Madrisa, poznatom po tome da je orijentiran roditeljima s djecom, postavljen je novi šesterosjed koji bi upravo mališanima trebao donijeti najviše koristi.

Laserskom provjerom svih skijaša i snowboardera koji su na redu za ukrcaj, odredit će se optimalna visina podloge kako bi se i najniži od njih mogao ukrcati bez problema. Roditeljima koji skijaju s djecom ovo će sigurno biti veliko olakšanje, jer djecu koja još nemaju dovoljnu visinu za samostalno korištenje odrasla osoba treba podignuti prilikom dolaska sjedežnice. Ovom tehnologijom podloga ispod skijaša će se sama podignuti dovoljno da i najniže dijete može samostalno sjesti.

Ostaje pitanje koliko će ovaj novitet biti zgodan za preostali dio korisnika. Jer koliko god bilo teško sjesti ako je sjedaljka previsoka, nije lako ni sjesti ukoliko je sjedaljka preniska. Mnogi pozdravljaju ovu novost, no istovremeno mnogi spekuliraju kako će ovo jednostavno dovesti do toga da će mnogi izbjegavati ukrcaj istovremeno s djecom.

Kako je, ipak, riječ o porodičnom skijalištu vjerujemo kako će ipak biti više zadovoljnih korisnika, a jedni od njih bi mogli biti i ski učitelji koji će sada puno sigurnije i jednostavnije moći svoje školarce ukrcavati na žičaru.

OSTAVI KOMENTAR