Razvojni projekti skijališta Stara planina i ski centra Kopaonik

Skijališta Srbije i Institut za arhitekturu i urbanizam (IAUS) izradili su Razvojne projekte skijališta Stara planina i ski centra Kopaonik. Ovi razvojni projekti predstavljaju detaljnu razradu odredbi o skijalištima iz aktuelnih planskih i programskih dokumenata koji su u prethodnom periodu rađeni za ova područja.

Razvojni projekti, sa analizama prostorno-tehničkih mogućnosti skijališa, rade se za potrebe kontinualnog razvoja, odnosno definisanja pravaca budućeg održivog razvoja turističko rekreativne infrastrukture.

U ovim projektima razrađena je prva faza u definisanju dugoročnog koncepta prostornog razvoja skijališta na Kopaoniku – kompletnog alpskog i nordijskog skijališta i ljetnje sportsko-rekreativne ponude u prostoru sa pratećim sadržajima i detaljnom infrastrukturom.

Razvojni planovi skijališta Stara planina i ski centra Kopaoniku sadrže izvode i iz planske dokumentacije i strateških dokumenata za razvoj turizma, kao i ciljeve razvoja skijališta, pravila za njihovo uređenje, planska rješenja prostornog razvoja i elemente implementacije.

Ovi planovi se koriste kao osnov za dalji razvoj i unaprijeđenje planinskih centara, kako za zimski, tako i za ljetnji turizam.

OSTAVI KOMENTAR