U BiH oblačno s kišom, u višim područjima snijeg

U Bosni i Hercegvoini jutros je oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom.

U sjevernim dijelovima Bosne zbog niske temperature zraka i u nizinama je padao snijeg. Na jugu i istoku Hercegovine je registrovana i grmljavina.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Gradačac i Kupres 0, Bihać, Doboj, Ivan- sedlo i Sanski Most 1, Drvar, Prijedor i Tuzla 2, Banja Luka, Bugojno, Jajce, Livno i Sarajevo 3, Bijeljina i Zenica 5, Zvornik 6, Goražde i Srebrenica 7, Mostar i Stolac 8, Trebinje 10 i Neum 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi je 935 hPa, za 8 hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Snijeg se očekuje uglavnom iznad 700 metara nadmorske visine, s tim što je moguće da snijeg i susnježica prolazno pada i u nizinama.

U Hercegovini će prijepodne biti grmljavine.

U drugoj polovini dana prestanak padavina prvo u Krajini, a do kraja dana postepen prestanak padavina prema istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera, krajem dana u skretanju na jugo.

Temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno s kišom. Temperatura zraka između 3 i 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

OSTAVI KOMENTAR