Ice Fest Sarajevo 2016: U Sarajevu počinje trodnevni praznik hokeja

U okviru Ice Fest Sarajevo 2016 održava se Balkan Ice Hockey League. Naš glavni grad bit će domaćin drugog kola Balkan Ice Hockey League (BIHL) koja će se održati od 15. od 17. januara 2016. u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch.

Prvo kolo BIHL je održano u Skoplju, dok će u drugom kolu snage odmjeriti hokejaški klubovi HC Slavija Sofija (Bugarska), HK Metalurg Skoplje (Makedonija), HK Spartak Subotica (Srbija) i HK Vukovi Stari Grad (BiH).

Pored utakmica, trodnevni praznik hokeja uveličat će performansi umjetničkih klizačica KKK Olimp iz Sarajeva, kao i nastup najmlađih bh. hokejaša.

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine se priddružio BIHL inicijativi kako bi kroz međusobna takmičenja hokejaši Balkana promovisali i unaprijedili svoju takmičarsku formu.

HK Spartak Subotica je nakon odigranog prvog kola BIHL u Skoplju, vodeći na tabeli. Potom ga slijede HK Metalurg Skoplje, a zatim HC Slavija Sofija, dok je HK Vukovi Sarajevo posljednji na tabeli.

Međutim, drugo kolo na domaćem terenu je odlična prilika za šampione bh. hokejaške lige, Vukove u čijem sastavu se nalazi i najveći broj bh.reprezentativaca, da se pokažu pred domaćom publikom i odigraju dinamične utakmice, te poprave svoj dosadašnji plasman.

Svečano otvorenje Ice Fest Sarajevo 2016 i prva utakmica BIHL će početi u petak, 15. januara sa početkom u 17:00 sati kada će se na ledenoj plohi Zetre suočiti igrači Metalurga i Spartaka. Nakon toga u 19:30 sati slijedi utakmica HK Vukovi i HK Slavija.

OSTAVI KOMENTAR