Ski kup “Srebrna lisica” ove godine organizira porodični Veseli Veleslaom

14. izdanje Ski kupa “Srebrna lisica” bit će održan naredni vikend na Bjelašnici, u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH.

“Srebrna lisica” je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Kup “Srebrna lisica” je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućava mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije.

Ove godine će učestvovati preko 300  takmičara iz BiH koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevojčice i dječaci u dobi od šest do 16 godina.

Ove godine otvaramo kup Srebrena lisica na veselo, revijalnom utrkom paralelnog veleslaloma za roditelje i djecu u sljedećim kategorijama: 1. Slovo A – oba takmičara voze slovo A 2. Slovo Z – napredna tehnika za oba takmičara 3. Slovo P – profi kategorija za bivše i sadašnje takmičare Prijave do subote, 29.01.2022. – 12h: prijava@skbjelasnica.ba (molimo naznačiti ime i prezime takmičara i kategoriju) Kotizacije 20 KM će se uplaćivati na dan utrke u 16:30 u Benetonu. Radujemo se porodičnom druženju!

Početak takmičarskog dijela počinje u nedjedju u 8:30 sati sa disciplinom veleslalom, a nastavak je u ponedjeljak u 9h sa disciplinom slalom, dok će se proglašenje pobjednika takmičenja odvijati isti dan u ciljnom prostoru.

Dobro došli!

Stanje na Bjelašnici uživo možete pratiti OVDJE