Ski klub Tim: Popularizirati i omasoviti skijaške sportove

Ski klub Tim iz Sarajeva osnovan je 2015. godine i član je Skijaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine. Cilj kluba je pružiti kvalitetne pripreme za takmičarski skijaški nivo, kao i edukaciju u alpskom skijanju, snowboardu i nordijskom skijanju svim starosnim kategorijama.

  • Svojim djelovanjem želimo popularizirati i omasoviti  skijaške sportove i prenositi stečena iskustva i znanja na mlađe generacije – naveo  je za portal ski.ba Amer Hodžić i dodao da su aktivnosti kluba na godišnjem nivou podijeljene na proljetno-ljetni i jesensko -zimski period.

Prema Hodžićevim riječima proljetno – ljetni treninzi koncipirani su kroz različite oblike sportske pripreme.

  • Kompenzacijski i kondicijski treninzi organizirani su kroz treninge plivanja, dok se specifični treninzi realiziraju kroz nastavu rolanja, a ljetni kondicijski treninzi održavaju se u formi kombiniranog treninga trčanja i vožnje bicikla na planinama Bjelašnica i Jahorina – pojasnio je Hodžić.

Treninzi na snijegu u vrijeme skijaške sezone organizirani su kroz svakodnevne treninge na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Ravnoj planini.

Istaknuli su da su u okviru svojih aktivnosti veoma angažovani i u segmentu promocije sportskog turizma i sportske rekreacije.

  • U saradnji sa lokalnim turističkim agencijama u toku zimske skijaške sezone realiziramo profesionalno organizirane dane skijanja za sve zainteresirane sugrađane. Unutar tog programa ponude, nudimo školu skijanja & snowboarda i nordijskog skijanjanja prilagođenih svim starosnim skupinama i njihovim dosegnutim znanjima – naveo je naš sagovornik i pohvalio se kako je klub tokom svog djelovanja educirao veliki broj polaznika svih uzrasnih kategorija koji su nastavili svoj dalji razvoj kroz aktivnosti Tim-a.